Τις πρώτες εντυπώσεις από το πανηγύρι τις έχουμε ήδη καταγράψει εδώ. Με πολύ χαρά ανακοινώνουμε πως η επιτυχία του πανηγυριού αντανακλάται και στο οικονομικό αποτέλεσμα: συνολικά συγκεντρώθηκε το ποσό των 9.400 ευρώ. (9.432,11 για την ακρίβεια). Το αποτέλεσμα είναι εφάμιλλο της τελευταίας επίσης πολύ πετυχημένης διοργάνωσης του 2019, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι φέτος δεν υπήρχαν έσοδα από πάγκους εξωτερικών πωλητών.

Όπως έχουμε ήδη ενημερώσει εδώ τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για την ενίσχυση οργανώσεων και φορέων που κάνουν σπουδαία δουλειά, προωθώντας ο καθένας στο χώρο του, την ιδέα της ελευθερίας, τόσο συμβολικά όσο και πρακτικά. Πρόκειται για:

  1. Την οργάνωση Εξέλιξη Ζωής που υποστηρίζει τα πρώτα βήματα αυτόνομης διαβίωσης νεαρών ενηλίκων που έχουν αποχωρήσει από ιδρύματα παιδικής προστασίας. Πριν από τα Χριστούγεννα προσφέραμε δωροεπιταγές από σούπερ μάρκετ συνολικής αξίας 1.650 ευρώ για τις χριστουγεννιάτικες αγορές των νέων που υποστηρίζει η Εξέλιξη Ζωής.
  2. Το σχολείο που λειτουργεί μέσα στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα: aγοράσαμε ένα διαδραστικό πίνακα για τα μαθήματα, λάμπες για τους προτζέκτορες και προσφέραμε την ετήσια συντήρηση σε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές του σχολείου, συνολικής αξίας 1.400 ευρώ.
  3. Το Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ στον οποίο προσφέρουμε 2.000 ευρώ για την κάλυψη πάγιων αναγκών των προγραμμάτων τους και συγκεκριμένα της φροντίδας και περίθαλψης μωρών σκαντζόχοιρων που διασώζονται από μεγάλες πόλεις μέχρι την απελευθέρωσή τους στη φύση.
  4. Το Σωματείο Περίθαλψης & Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Stray.gr καλύπτοντας τα έξοδα κτηνιατρικής φροντίδας για σκυλιά που αφαιρέθηκαν από το πρώην δημοτικό κυνοκομείο της Σπάρτης, συνολικής αξίας 1.600 ευρώ.

Αυτά μέχρι στιγμής, καθώς ο χρόνος και τα τελικά ποσά εκταμίευσης εξαρτώνται από τις ανάγκες της κάθε οργάνωσης. Σημειώνουμε ότι με όλες τις παραπάνω οργανώσεις (πλην των φυλακών Αυλώνα για ευνόητους λόγους) επιδιώκουμε και σε συνεννόηση με το σχολείο, να έχουμε μια σταθερή σχέση συνεργασίας μέσα στη χρονιά και θα προσπαθήσουμε όσο περισσότερα παιδιά γίνεται να συμμετέχουν με κάποιο τρόπο στις δράσεις τους και να γνωρίσουν το έργο τους.