Άλλο ένα Χριστουγεννιάτικο Πανηγύρι της Σχολής Χιλλ πέρασε στην ιστορία, γεμίζοντας με εικόνες και αναμνήσεις όσους το έζησαν από κοντά.

Άρεσε πολύ το θέμα “Φτου! Ξελευτερία!” όχι μόνο γιατί σηματοδότησε την, οριστική ελπίζουμε, απελευθέρωσή μας από τους περιορισμούς της πανδημίας, αλλά και γιατί αποτέλεσε έμπνευση για όλους αυτούς που αποφασίσαμε να στηρίξουμε με τα έσοδα του πανηγυριού:

• τους νέους της “Εξέλιξης ζωής”, που βγαίνουν από δομές για να κερδήσουν με τις δικές τους δυνάμεις την αυτονομία τους,
  • τα παιδιά του σχολείου των Φυλακών Ανηλίκων Αυλώνα που σίγουρα ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο, χωρίς τους περιορισμούς του δύσκολου παρόντος τους,
  • τα κατοικίδια της stray.gr που περιμένουν καρτερικά την υιοθεσία που θα τα βγάλει από τα κλουβιά των κυνοκομείων,
  • και τέλος τα άγρια ζώα που περιθάλπει η Anima με στόχο την επιστροφή τους το ταχύτερο στην κανονικότητά τους, την ελευθερία της άγριας ζωής.

Μας άρεσε που είχαμε συμμετοχή από πολλές μουσικές μπάντες παιδιών και των τάξεων και αποφοίτων που μαζί με τη χορωδία του Σχολείου, την Polyphonica και φυσικά τους εξαίρετους όπως πάντα HillBill, έδωσαν μεγάλη ζωντάνια στην εκδήλωση.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τις δραστηριότητες (εργαστήρια και παιχνίδια στην αυλή). Οι μεγάλοι βέβαια έψαχναν συνέχεια ένα και δύο ευρώ για να τους δώσουν, αλλά να που κρατήθηκε το ενδιαφέρον των παιδιών μας όλη μέρα και μεγάλωσε το χαμόγελό τους.

Χαρήκαμε, νομίζουμε όλοι, από την πληθώρα των δώρων της λαχειοφόρου. Βοήθησε, τα έσοδα από λαχνούς να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο! Δικαιολογημένα. Η ομάδα έκανε πραγματικά εξαιρετική δουλειά.

Τα σουβλάκια και η μπύρα Νήσος έγιναν ανάρπαστα και γι’ αυτό και εξαντλήθηκαν!

Η συνεργασία των τάξεων ανά θέμα (στολίδια, κεραμικά, γλυκά) και η απουσία εξωτερικών πωλητών, έκανε πολύ ομαλή την ροή μέσα στο κτίριο, χωρίς συνωστισμό. Όπως πάντα δεν έλειψε η ζεστή παρουσία των αποφοίτων με τα αγαπημένα μπισκοτοσπιτάκια τους.

Πολύ θετική και ουσιαστική ήταν και η παρουσία των οργανώσεων με τους πάγκους τους στην αυλή. Ενημέρωσαν για τις δράσεις τους, ενίσχυσαν και τα οικονομικά τους. Μιλώντας για οργανώσεις, να προσθέσουμε στα πολύ θετικά, την μεγάλη οικονομική επιτυχία της διοργάνωσης. Θα επανέλθουμε πιο αναλυτικά στο αμέσως επόμενο διάστημα, όταν θα οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της προσφοράς μας προς τους επιλεγμένους φορείς,

Σε πολλές μεριές το “Φτου! Ξελευτερία” ακουγόταν όλη μέρα, με αποτέλεσμα κάποιοι από εμάς να τα “φυλάμε” συνεχώς!… Σε επόμενα πανηγύρια, θα χρειαστεί σίγουρα περισσότερη εθελοντική συμμετοχή από γονείς, ειδικά την ημέρα του πανηγυριού για να μην επιβάρυνθούν δυσανάλογα πολύ λίγοι και έτσι το πανηγύρι να έχει συνέχεια. Ευχαριστούμε τους καταπληκτικούς ψήστες μας, όσους έτρεξαν την λαχειοφόρο, τα ημερολόγια, το ζεστό κρασί, τα παιχνίδια στην αυλή, και όλους όσοι βρέθηκαν σε πόστα!

Μας έλειψαν και όσοι υπέροχοι δάσκαλοι του σχολείου δεν κατάφεραν να έρθουν. Η απουσία τους έγινε αισθητή, ειδικά για τους φετινούς απόφοιτους που ήρθαν με λαχτάρα να τους ξαναδούν.

Κάποιοι μας είπαν ότι ήταν το καλύτερο πανηγύρι. Η γνώμη τους, σίγουρα υποκειμενική, μας γέμισε ικανοποίηση. Το σίγουρο είναι ότι η γιορτή αυτή είναι όλης της κοινότητας της Χιλλ, των ανθρώπων του Σχολείου, των γονέων, των δασκάλων, των αποφοίτων και φυσικά των παιδιών. Μικρή σημασία έχει αν το διοργανώνει ο Σύλλογός Γονέων ή οι απόφοιτοι ή το ίδιο το Σχολείο. Είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία όλων μας να συναντιόμαστε σε μια γιορτή χαράς, η οποία όμως για να γίνει προαπαιτεί τη συμμετοχή πιο πολλών. Είναι δεδομένο ότι όσοι περισσότεροι συμμετέχουν ενεργά τόσο καλύτερο θα γίνεται!

Και του χρόνου λοιπόν ακόμα καλύτερα!

Σας ευχόμαστε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Ομάδα Πανηγυριού 2022

Δ.Σ. Συλλόγου