Όπως ήδη ξέρετε το Χριστουγεννιάτικο πανηγύρι του σχολείου μας θα γίνει το Σάββατο 10, Δεκεμβρίου 2022, μετά από 2 χρόνια απουσίας, και ευελπιστούμε σε μεγάλη συμμετοχή και ενθουσιασμό!

Κάθε χρόνο επιλέγουμε έναν διαφορετικό σκοπό για το πανηγύρι μας και προσπαθούμε να εμπλέξουμε τα παιδιά μας με όσους περισσότερους τρόπους μπορούμε. Φέτος η κεντρική μας θεματική είναι το “ΦΤΟΥ ΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ” και έχουμε επιλέξει να ενισχύσουμε την δουλειά μη κερδοσκοπικών φορέων σε 2 άξονες:

  • την προστασία των ζώων και
  • την υποστήριξη εφήβων και νεαρών ενηλίκων από κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες

Επιλέξαμε γι’ αυτό:

τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ

το Σωματείο Περίθαλψης & Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Stray.gr

την οργάνωση Εξέλιξη Ζωής που υποστηρίζει την ανάπτυξη εφήβων που διαβιούν σε κλειστές δομές προστασίας και τέλος,

την ενίσχυση υλικοτεχνικών υποδομών του σχολείου που λειτουργεί μέσα στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα

Σχετικά με την υποστήριξη των οργανώσεων για την προστασία των ζώων σκοπεύουμε να έχουμε και με τις δυο μια σταθερή σχέση συνεργασίας καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να εμπλακούν σε πολλές και διαφορετικές δράσεις μιας και πιστεύουμε ότι ο εθελοντισμός στη φιλοζωία είναι ένας τρόπος για να εμφυσήσει κανείς την ενεργό πολιτειότητα στα παιδιά. Τα παιδιά σχετίζονται πολύ εύκολα με ένα ζώο, αποκτώντας μια ψυχική σύνδεση που τους επιτρέπει να αναστοχαστούν γύρω από σημαντικά θέματα όπως τα δικαιώματα, η προστασία των αδύναμων, η σύνδεση του ανθρώπου με τη φύση και οι συνέπειες της αλόγιστης καταστροφής της και της δικής μας παραμέλησης του περιβάλλοντος… και η λίστα είναι ατελείωτη!

Σχετικά με τον δεύτερο άξονα υποστήριξης, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα υποστηρίξουμε τα πρώτα βήματα αυτόνομης διαβίωσης νεαρών που έχουν αποχωρήσει από ιδρύματα παιδικής προστασίας. Τέλος, θα υποστηρίξουμε με την αγορά ξενόγλωσσων βιβλίων (που τους είναι απαραίτητα!) τη λειτουργία του γυμνασίου – λυκείου που λειτουργεί μέσα στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα, στηρίζοντας έμπρακτα την ανάγκη στη δεύτερη ευκαιρία για ένα καλύτερο αύριο, το οποίο σίγουρα η μόρφωση και η γνώση βοηθάει πολύ!

Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε όλες και όλους δίπλα μας και σε αυτή την προσπάθεια!