Ξεχασμένα πράγματα στο Σχολείο

Τα χάσαμε!!​

Θα έρθει η ώρα που το παγούρι, το τάπερ, το πιρούνι, το ρούχο ή το οτιδήποτε δεν θα γυρίσει πίσω στο σπίτι.

​Πολλά παιδιά ξεχνούν χρήσιμα πράγματα στους χώρους του σχολείου, όπως τάπερ, παγούρια, μπουφάν, κασετίνες. Καλό θα ήταν να ελέγχουν την τσάντα τους το μεσημέρι πριν το σχόλασμα ώστε να μην γεμίζει το σχολείο με προσωπικά είδη μαθητών και να μην χάνονται με την πάροδο του χρόνου.

Πέραν της απώλειας χρήσιμων αντικειμένων, σωστό είναι τα ίδια τα παιδιά να μάθουν να μην ξεχνούν τα πράγματά τους με τον ίδιο τρόπο που δεν ξεχνούν τα καθήκοντα για το σχολείο τους.

Ρούχα

Με πολύ υπομονή και σε συνεργασία με το σχολείο όλα μπορούν να βρεθούν! Στην περίπτωση του Νηπιαγωγείου τα πράγματα είναι πιο απλά. Μέσα στον χώρο του Νηπιαγωγείου υπάρχει το κουτί με τα χαμένα ρούχα. Εκεί έχετε την δυνατότητα να ψάξετε εσείς την ώρα που παραλαμβάνετε τα παιδιά ή σε οποιαδήποτε άλλη επίσκεψή σας, καθώς και να παροτρύνετε το παιδί να ψάξει και να φέρει πίσω ότι έχασε.

Τα παιδιά του Δημοτικού μπορούν να κοιτάξουν για τα χαμένα ρούχα στις κρεμάστρες έξω από την τάξη τους. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε κι εσείς σε κάθε επίσκεψή σας στο σχολείο π.χ. τις ημέρες των συναντήσεων με τους δασκάλους.

Μία σίγουρη λύση είναι να γράψετε ή βάλετε ετικέτες με το όνομα του παιδιού μέσα στο ρούχο.

Σκεύη

Τα αντικείμενα των παιδιών του Νηπιαγωγείου μπορείτε να τα αναζητήσετε στον χώρο του Νηπιαγωγείου. Τα παιδιά του Δημοτικού θα βρουν τα χαμένα τάπερ στο περβάζι του παραθύρου δίπλα από τις τουαλέτες του κάτω ορόφου.

Οτιδήποτε άλλο

Παροτρύνουμε τα παιδιά να ενδιαφερθούν και να αναζητήσουν τα πράγματά τους ρωτώντας τους υπεύθυνους του σχολείου π.χ. Γραμματεία, Κα. Χριστιάνα, Κα Τζένη.

Αν δε βρεθεί λύση … μπορείτε να έρθετε φυσικά κι εσείς σε επαφή με το σχολείο.