Είμαι καινούργιος

Καλωσορίζουμε όλους εσάς που είστε
καινούργιοι στην οικογένεια της Σχολής Χιλλ.

Σε όποια τάξη κι αν φοιτά το παιδί σας οι ανησυχίες είναι πάνω κάτω οι ίδιες.

Για τους Προνηπίους, τους Νηπίους και τα παιδιά της Α’ Δημοτικού τώρα ξεκινάει ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της ζωής τους. Για τα παιδιά που ήρθαν τώρα σε κάποια τάξη του Δημοτικού, η αλλαγή του σχολικού περιβάλλοντος είναι πολύ μεγάλη και είναι σίγουρο πως και η δική τους ένταξη απαιτεί ιδιαίτερα λεπτούς χειρισμούς ούτως ώστε να ενταχθούν γρήγορα και ομαλά στην σχολική κοινότητα. Η ομαλή προσαρμογή και η ένταξη των παιδιών είναι αυτό που αναζητούμε όλοι.

Άγνωστοι λοιπών μεταξύ αγνώστων όπως είστε, είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για να δημιουργηθούν γεροί δεσμοί παιδιών αλλά και γονέων. Οι παλαιοί γονείς αναλαμβάνουν επάξια την ένταξη των νέων γονέων στις παρέες αλλά φυσικά και τα παιδιά από μόνα τους κάνουν τις επιλογές τους οπότε… ακολουθήστε τα.

Η πιο σίγουρη οδός γνωριμίας είναι η ανταλλαγή τηλεφώνου και η συχνή παρέα με συμμαθητές. Προτείνουμε λοιπόν να κάνετε πράξη τις συχνές εξορμήσεις των μικρών φίλων αμέσως μετά το σχόλασμα για βόλτες και παιχνίδι έξω και μέσα στο σπίτι.

Αυτός είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να γνωριστούν τα παιδιά και οι γονείς μεταξύ τους. Εάν δεν είστε ακόμα έτοιμοι ή αν δεν υπάρχει χρόνος για όλα αυτά τότε η πληθώρα των καλεσμάτων και των πάρτι θα σας δώσουν τη λύση!

Σε λίγο καιρό που θα έχει αναπτυχθεί η απαραίτητη οικειότητα τότε θα ξεκινήσουν οι εκδρομές.

Το σχολείο στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς κοινοποιεί τους ονομαστικούς καταλόγους ανά τμήμα με τα τηλέφωνα και τα mail επικοινωνίας και ο Σύλλογος γονέων της Σχολής Χιλλ διοργανώνει το πικ-νικ γνωριμίας αποκλειστικά για τους Προνηπίους, Νηπίους και τα παιδιά της Α’ Δημοτικού τον Οκτώβριο, λίγο μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.