Σχετικά με τον σκοπό του χριστουγεννιάτικου πανηγυριού – 2023

Το Χριστουγεννιάτικο πανηγύρι του σχολείου μας θα γίνει το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 και ελπίζουμε σε μεγάλη συμμετοχή και ενθουσιασμό! Tο πανηγύρι μας είναι ένας θεσμός για μας τους γονείς, τους απόφοιτους αλλά και τα παιδιά μας, τα οποία έχουν ένα πολύ δυναμικό ρόλο σε όλη τη διαδικασία οργάνωσης και υλοποίησης του. Κάθε χρόνο επιλέγουμε έναν διαφορετικό σκοπό για τα έσοδα και προσπαθούμε να εμπλέξουμε τα παιδιά μας, με όσους περισσότερους τρόπους μπορούμε.

Φέτος η κεντρική μας θεματική είναι το “βρέξει, χιονίσει το σχολείο δεν θα κλείσει” και έχουμε επιλέξει να ενισχύσουμε με αγορά υλικοτεχνικού εξοπλισμού δύο δημοτικά σχολεία της περιφέρειας Θεσσαλίας, τα οποία επλήγησαν πολύ βαριά από τα πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου 2023. Πρόκειται για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά Καρδίτσας και για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγριάς Πηλίου.

Τα σχολεία αυτά είναι μεταξύ εκείνων, και δυστυχώς δεν είναι λίγα, που επλήγησαν σφοδρά από τις πρόσφατες πλημμύρες. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί τους μας μετέφεραν ότι οι ανάγκες τους είναι πολλαπλές και ορισμένες χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Συζητήσαμε μαζί τους τη δυνατότητα να έχουμε μια σταθερή σχέση συνεργασίας καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να εμπλακούν τόσο στην παράδοση των ειδών όσο και σε άλλες δράσεις συνεργασίας. Φιλοδοξούμε η εμπειρία αυτή να επιτρέψει σε όλους μας να αναστοχαστούμε γύρω από σημαντικά θέματα όπως η σύνδεση του ανθρώπου με τη φύση και οι συνέπειες της αλόγιστης καταστροφής της και της παραμέλησης του περιβάλλοντος, η κλιματική αλλαγή και η ευθύνη μας απέναντι σε όσα συμβαίνουν αλλά και να προσφέρουμε χαρά και ελπίδα για την επόμενη ημέρα στα παιδιά που βίωσαν τις καταστροφές!

Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε όλες και όλους δίπλα μας και σε αυτή την προσπάθεια!

Το όμορφο σκίτσο της αφίσας μας φιλοτέχνησε για εμάς ο μπαμπάς του σχολείου μας Γρηγόρης Μιχαηλίδης (aka the Rabbit Knows) και επιμελήθηκε γραφιστικά η μαμά του σχολείου μας Δάφνη Μπέη. Τους ευχαριστούμε και τους δυο μέσα από την καρδιά μας!