ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ 2023

 

 

Το Χριστουγεννιάτικο πανηγύρι του σχολείου μας θα πραγματοποιηθεί το  Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 και ευελπιστούμε σε μεγάλη συμμετοχή και ενθουσιασμό!

Tο χριστουγεννιάτικο πανηγύρι της σχολής Χιλλ αποτελεί θεσμό για ολόκληρη τη σχολική κοινότητα, στον οποίο συμμετέχουν τα παιδιά με δυναμικό και ουσιαστικό ρόλο τόσο στην οργάνωση όσο και στην υλοποίηση του.

Το πανηγύρι μας κάθε χρόνο έχει ένα στόχο και ένα σκοπό.  Για μία ακόμα φορά ο σκοπός και ο στόχος είναι ξεκάθαρος:

“βρέξει, χιονίσει …….το σχολείο δεν θα κλείσει”

Όπως οι ιδρυτές του σχολείου μας, Τζον και Φανή Χίλλ, έτσι και εμείς, πιστεύουμε ότι τα σχολεία δεν πρέπει να κλείνουν. Τα σχολεία πρέπει με κάθε τρόπο να παραμένουν ανοικτά για να μην στερούνται τα παιδιά την εμπειρία της γνώσης.

Φέτος λοιπόν η κεντρική μας θεματική αφορά στην υλικοτεχνική ενίσχυση δύο δημοτικών σχολείων της περιφέρειας Θεσσαλίας, τα οποία επλήγησαν πολύ βαριά από τα πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου 2023 και τα οποία αναγκάστηκαν να αναστείλουν την λειτουργία τους.

Πρόκειται για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά Καρδίτσας και για το 1ο  Δημοτικό Σχολείο Αγριάς Πηλίου.

Τα σχολεία αυτά είναι μεταξύ εκείνων, και δυστυχώς δεν είναι λίγα, που επλήγησαν σφοδρότατά από τις πρόσφατες πλημμύρες και σε  επικοινωνία που είχαμε μαζί τους μας μετέφεραν ότι οι ανάγκες τους είναι πολλαπλές, πολλές εκ των οποίων χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Μέσα από την δράση αυτή φιλοδοξούμε σε :

  • μια σταθερή σχέση συνεργασίας/φιλίας με τους μαθητές των σχολείων αυτών καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς με τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να εμπλακούν σε όλες τις δράσεις συνεργασίας,
  • μια εμπειρία που θα επιτρέψει σε όλους μας να αναστοχαστούμε γύρω από την σύνδεση του ανθρώπου με τη φύση, τις συνέπειες της αλόγιστης καταστροφής της και της παραμέλησης του περιβάλλοντος, της κλιματικής αλλαγής και της ευθύνης μας απέναντι σε όσα συμβαίνουν και τέλος
  • στη χαρά και στην υποστήριξη των παιδιών που επλήγησαν ώστε να δουν με χαμόγελο την επόμενη ημέρα.