Σχολή γονέων: Γιατί κανείς μας δεν γεννήθηκε έτοιμος γονέας.

Ο Σύλλογος Γονέων Σχολής Χιλλ διοργανώνει το βιωματικό εργαστήριο για γονείς:
«ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ»

Είναι πραγματικότητα πως κανείς δε μας έμαθε να είμαστε γονείς. Όλοι αξιοποιούμε αυθόρμητα τη δική μας εμπειρία μεγαλώματος. Μόνο που τα ερωτήματα που προκύπτουν, οι δεξιότητες που χρειάζονται, και οι αλήθειες που πλέον γνωρίζουμε, είναι διαφορετικές από εκείνες που υπήρχαν, όταν ήμασταν εμείς παιδιά. Η δυσκολία αυτή αυξάνεται αν προσθέσουμε στην «εξίσωση» μια πρωτόγνωρη παγκόσμια εμπειρία, όπως είναι η πανδημία. Σε αυτό το βιωματικό εργαστήριο θα ασχοληθούμε με τις απαντήσεις, τις δεξιότητες και τις αλήθειες που χρειάζεται να γνωρίζει ο σύγχρονος γονιός για να μπορέσει να στηριχτεί και με τη σειρά του να στηρίξει τα παιδιά του στο σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθούμε στο εργαστήριο είναι τα εξής:

· Δεξιότητες του σύγχρονου γονιού

· Βάζοντας όρια με λειτουργικό τρόπο

· Επίλυση συγκρούσεων μέσα στην οικογένεια

· Ρόλοι στην οικογένεια και λειτουργική επικοινωνία

· Εμπλουτίζοντας την ταυτότητα του προσώπου (γονιού – παιδιού) με νέες δεξιότητες

Την ομάδα συντονίζει ο Γιάννης Παναγόπουλος, ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής και εκπαιδευτής ενηλίκων.
Ξεκίνησε σπουδάζοντας φυσικοθεραπεία και δούλεψε σαν φυσικοθεραπευτής για 7 χρόνια. Παράλληλα συνέχισε να εκπαιδεύεται στη Συστημική Προσέγγιση στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ) του οποίου τώρα είναι συνεργάτης. Έχει εργαστεί και συνεργαστεί με πολλά και διαφορετικά πλαίσια όπως εταιρίες (ΤΝΤ Skypak, Play-Mobil, ΕΛΠΕΝ, SEB, NOVARTIS, VOLVO κ.α.), εκπαιδευτικούς οργανισμούς (ALBA, ΟΠΑ/ΑΣΟEΕ, ΚΕΚ Δήμου Αθηναίων κ.α.) και πολλά σχολεία. Παράλληλα εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπευτής, ενώ υπήρξε και συνεργάτης της Μ.Κ.Ο. ΑΡΣΙΣ μέχρι το 2020. Επίσης, έχει υπάρξει για περισσότερα από 12 χρόνια υπεύθυνος και επικεφαλής διαφόρων δράσεων, εκδρομών και πολυήμερων κατασκηνώσεων
παιδιών και εφήβων στο πλαίσιο της εθελοντικής του προσφοράς στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.

Χρήσιμες πληροφορίες

Διάρκεια: Κύκλος 8 συναντήσεων, Τετάρτες 18:00-20:00
Έναρξη: Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, 15/3, 29/3, 5/4, 26/4, 3/5, 10/5, 17/5, 24/5 (κατόπιν συμφωνίας όλης της ομάδας)
Πού: Στο θέατρο της Σχολής Χιλλ
Κόστος συμμετοχής: 120 ευρώ/άτομο (εφάπαξ ή σε 3 δόσεις των 40 ευρώ). Για τον τρόπο καταβολής των χρημάτων, θα ενημερωθείτε από τον ταμεία του Συλλόγου Γονέων, με την εγγραφή σας στο πρόγραμμα.
Δήλωση συμμετοχής: εδώ ή στο [email protected] έως τις 3/3/2023
Ομάδα 16 ατόμων το μέγιστο, με σειρά προτεραιότητας!

Ευχαριστούμε πολύ το Σχολείο για τη στήριξη και τη συνεργασία.