10 Δεκεμβρίου – Πανηγύρι 2022

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι γονείς,

Όπως ήδη ξέρετε, το Χριστουγεννιάτικο Πανηγύρι θα γίνει το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022. Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν και ευχαριστούμε πολύ τους εθελοντές γονείς που προσφέρθηκαν από το πρώτο κάλεσμα! Δεν είναι όμως ποτέ αργά για να δηλώσετε κι εσείς ενδιαφέρον και να βοηθήσετε την ημέρα του πανηγυριού μας.
Το θέμα μας φέτος: «ΦΤΟΥ ΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ»

ΓΕΝΙΚΑ
Το Πανηγύρι συνδιοργανώνεται από το Σύλλογο Γονέων, το Σύλλογο Αποφοίτων και φυσικά το ίδιο το σχολείο. Ο σκοπός του Πανηγυριού είναι να ενισχύσει Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, με τις οποίες ευελπιστούμε να έχουμε μια σταθερή σχέση συνεργασίας καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Στόχος μας είναι ιδανικά να μπορούμε να προσφέρουμε βοήθεια σε είδος και να μπορούν να εμπλακούν και τα παιδιά. Οι συζητήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει στην οργανωτική επιτροπή και πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες.
Για προτάσεις και ιδέες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Διαμαντούλα Βλαντώνη στο 6945771218 (diama_vlantoni@yahoo.gr).

ΠΑΓΚΟΙ ΠΑΙΔΙΩΝ
Κύριοι πρωταγωνιστές του πανηγυριού είναι οι μαθητές της Σχολής Χιλλ. Με τη βοήθεια όλων μας, θα συγκροτηθούν εργαστήρια για τα παιδιά, μερικές ιδέες από την πλευρά μας είναι οι παρακάτω:

Eργαστήριο ζωγραφικής σε κεραμικά
Ο σύλλογος διαθέτει 300 κούπες από λευκό πηλό και ψάχνει μία (ή περισσότερες) τάξεις παιδιών για να τις ζωγραφίσει. Επιπλέον, η αγαπητή μαμά Ιουλία Στεφάνου, έχει προσφέρει κι άλλα πήλινα αντικείμενα που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε Χριστουγεννιάτικα στολίδια. Όλες οι δημιουργίες των παιδιών θα προσφερθούν προς πώληση.

Διακόσμηση της αυλής
Οι πινακίδες που χρησιμοποιούσαμε πάλιωσαν, τα σημαιάκια μούχλιασαν 3 χρόνια σε κούτες κλεισμένα…. Θέλουμε φρέσκα πράγματα που θα διακοσμούν την αυλή, θα είναι φτιαγμένα από τα παιδιά και θα σηματοδοτούν όλες τις δραστηριότητες και τις γωνιές χαράς και παιχνιδιού! Η ομάδα αυτή θα πρέπει να έρθει πρωί πρωί, ίσως και Παρασκευή απόγευμα για να στήσει. Και την ημέρα του Πανηγυριού, εκτός από το να καμαρώνει τις δημιουργίες του, μπορεί να αναλάβει την πώληση των πάνινων τσαντών που θα φτιάξει ο σύλλογος για την ημέρα εκείνη!

Ζαχαροπλαστικές δημιουργίες

Ποιο τμήμα κρύβει τους περισσότερους ζαχαροπλάστες; Αυτούς θέλουμε να αναλάβουν τη φετινή παραγωγή κουραμπιέδων, μελομακάρονων, χριστόψωμων, μπισκότων! Κι όχι μόνο να τα μαγειρέψουν αλλά και να τα βάλουν σε ωραία κουτάκια, χάρτινα ή μεταλλικά, διακοσμημένα με ευχές και χριστουγεννιάτικα σχέδια ώστε να πουληθούν ως ένα ωραίο δώρο. Η τελική τιμή δεν θα καθοριστεί από το κιλό αλλά από την αγάπη που έχουν βάλει!

Παιχνίδια στην αυλή
Η αυλή του σχολείου περιμένει τα παιδιά να παίξουν, ώστε να αντηχήσει το γέλιο τους! Στο παρελθόν στηνόντουσαν ολόκληρες κατασκευές, σαν αυτές που συναντάμε στο λούναπαρκ (ψάρεμα, σκοποβολή, photo booth κα). Η συμμετοχή των παιδιών γινόταν με ένα μικρό αντίτιμο, καθόλου ισοδύναμου με τη χαρά τους. Για τα έπαθλα, θα συνεισφέρει ο σύλλογος χρήματα για την αγορά δώρων. Αλλά εκτός αυτών, μην ξεχνάμε τα κλασσικά παιχνίδια που μπορούν να διοργανωθούν από μια τάξη.

Ανταλλακτικό παζάρι
Ορισμένα βιβλία και παιχνίδια που έχουμε στο σπίτι μας και δεν είχαν μεγάλη επιτυχία στην οικογένειά μας ή μας κούρασαν, ανυπομονούν να βρεθούν σε άλλα χέρια που θα εκτιμηθούν περισσότερο. Ποιος θα τους δώσει αυτή την δεύτερη ζωή; Μία ομάδα μπορεί να αναλάβει αυτό το μίνι παζάρι, συλλέγοντας πράγματα, στήνοντας πάγκους, βάζοντας τιμές και πουλώντας ή ανταλλάζοντας τα εμπορεύματά τους.

Κατασκευέςχειροτεχνίες
Τα παιδιά καλούνται να φτιάξουν χριστουγεννιάτικα στολίδια, φυλαχτά, γούρια, στεφάνια, μακέτες καραβιών κ.α. Οι κατασκευές αυτές θα πρέπει να είναι μελετημένες και φιλικές προς το περιβάλλον, με υλικά και σχέδια που αντέχουν στον χρόνο.

Όλοι μαζί κι ο καθένας μόνος του (ευχές από τα παιδιά)
Το πανηγύρι προάγει την ομαδικότητα και απευθύνεται σε όλα τα παιδιά. Όποιοι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία αλλά θέλουν να έχουν μία παρουσία και συνεισφορά, μπορούν να ζωγραφίσουν ή να γράψουν κάτι σχετικό με το “ΦΤΟΥ ΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ” και να το κλείσουν σε ένα φάκελο. Αυτά θα πωλούνται για ένα μικρό αντίτιμο και θα αποτελούν μια συγκινητική έκπληξη για όποιον τα αποκτήσει και θα τον ακολουθεί την χρονιά που έρχεται. Τι καλύτερο από μία αγνή παιδική ευχή!

Την Παρασκευή 2/12 (58μμ) και το Σάββατο 3/12 (10πμ1μμ), το σχολείο θα είναι ανοικτό και οι τάξεις θα μεταμορφωθούν σε εργαστήρια.
Η κάθε τάξη ή τμήμα θα μπορεί να διαλέξει μία από αυτές τις ιδέες ή κάποια άλλη εντελώς δική της και να αναλάβει την υλοποίησή της! Όταν καταλήξετε, επικοινωνήστε όμως ανάλογα με την τάξη σας με μία από τις Εύη, Έφη, Αγγέλα και Άννα για απλή επιβεβαίωση και συντονισμό ότι δεν σχεδιάζουν τρεις διαφορετικές τάξεις να κάνουν ακριβώς τα ίδια πράγματα!

 • Νήπιο, Προνήπιο: Εύη Ράμμου στο 6973639770 (erammou@otenet.gr)
 • Α’, Β’: Έφη Μαράντου στο 6973000273 (efimarantou@gmail.com)
 • Γ’, Δ’: Αγγέλα Φιλιπποπούλου στο 6977990994 (aggelafili@yahoo.gr)
 • Ε’, ΣΤ’: Άννα Μανούδη στο 6977235344 (anna.manoudi@icf.com)

ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑ
Μαζεύουμε προσφορές είτε σε είδος είτε ως υπηρεσίες από φίλους, γνωστούς, άγνωστους αλλά και εμάς τους ίδιους. Ο κάθε χορηγός που θα δωρίσει κάτι θα αναφερθεί με link στo FB του συλλόγου: προβολή και διαφήμιση ανυπολόγιστης αξίας! Ενδεικτικά τα δώρα θα μπορούσαν να είναι εισιτήρια για το θέατρο, παιχνίδια, διαμονές σε ξενοδοχεία, δείπνο σε εστιατόριο, ταξιδιωτικά εισιτήρια και ό,τι άλλο σκεφτείτε ότι μπορεί να προκαλέσει χαρά σε αυτόν που θα το κερδίσει!!! Για τις προσφορές σας επικοινωνήστε με:

 • την Έφη Μαράντου στο 6973000273 (efimarantou@gmail.com) ή
 • την Ευτυχία Παπαχρήστου στο 6977425239 (eftychiapapachristou@gmail.com) ή
 • την Εύη Ράμμου στο 6973639770 (erammou@otenet.gr)

ΜΟΥΣΙΚΗ
Τα κάλαντα και τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια θα μας τα πουν τα παιδιά της χορωδίας υπό την καθοδήγηση της κυρίας Κορίνας. Κάνουμε ανοιχτή πρόσκληση στις μπάντες γονέων και παιδιών μαθητών ή αποφοίτων του σχολείου μας να μας ενημερώσουν αν ενδιαφέρονται να παίξουν, ώστε να τους συμπεριλάβουμε στο πρόγραμμα. Για πληροφορίες μιλήστε με:

 • τον Γιώργο Νούσια στο 6944929920 (ynoussias@gmail.com) ή
 • την Αγγέλα Φιλιπποπούλου στο 6977990994 (aggelafili@yahoo.gr)

ΦΑΓΗΤΟ
Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, λέει ο λαός και έχει δίκιο! Θα στήσουμε ψησταριές και θα φτιάχνουμε σουβλάκια. Θα λειτουργήσει και η καντίνα του σχολείου αλλά σε
αναβαθμισμένη έκδοση με καφέ, κέικ, κουλουράκια, πίτες, σούπες και ότι άλλο μας χορηγηθεί από τις κουζίνες σας. Προσφορές γονιών σε snacks και κάθε είδους αλμυρά ή γλυκά φαγητά, σε μέγεθος βολικό για τσιμπολόγημα, είναι ευπρόσδεκτα! Και εθελοντές ψήστες χρειαζόμαστε γιατί οι ποσότητες είναι μεγάλες. Για εθελοντές και προσφορές επικοινωνήστε με:

 • την Διαμαντούλα Βλαντώνη στο 6945771218 (diama_vlantoni@yahoo.gr) ή
 • τον Γιάννο Χατζηιωάννου στο yannos@aipartners.com

Χειρωνακτική εργασία:
Χρειαζόμαστε χέρια για την προετοιμασία του χώρου και των πάγκων των τάξεων την Παρασκευή απόγευμα, 9/12 στις 16.30 και μάζεμα μετά το τέλος της εκδήλωσης το Σάββατο 10/12, στις 17.00. Συμμετοχές επι τόπου!


Τέλος, γενικές πληροφορίες, σχόλια και ιδέες μας στέλνετε στο email του Συλλόγου Γονέων όπως πάντα!
Είμαστε ενθουσιασμένοι που επανέρχεται αυτός ο θεσμός και ελπίζουμε να φανεί στο αποτέλεσμα!
ΦΤΟΥ ΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Η οργανωτική ομάδα του Πανηγυριού

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.