“Έχω δικαίωμα; Έχω δικαίωμα!” Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 18:00-20:00 στο θέατρο του σχολείου μας

Mε πολλή χαρά υποδεχόμαστε στο σχολείο μας την Πλανόδια βιβλιοθήκη του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με σκοπό να γνωρίσουν τα παιδιά το βιβλίο “Έχω δικαίωμα; Έχω δικαίωμα!” του Πάνου Χριστοδούλου και της Στέλλας Στεργίου, από τις Εκδόσεις Μικρή Σελήνη. 

Τα παιδιά μέσα από βιωματικές δραστηριότητες,  θα εκφραστούν ανοιχτά για αυτά που τα αφορούν, θα δουλέψουν πάνω στα δικαιώματα τους, όπως το δικαίωμα στο σπίτι, το δικαίωμα στο παιχνίδι, το δικαίωμα στην ταυτότητα κ.α. Θα αναρωτηθούν φωναχτά για πρώτη φορά αν έχουν δικαίωμα να έχουν τη δική τους ταυτότητά ; Να έχουν ένα σπίτι; Το παιχνίδι είναι δικαίωμα ; 

Έτσι, με τον τρόπο αυτό, μέσα από τις πολύχρωμες σελίδες του βιβλίου και από πολλά παιχνίδια λεκτικά – γλωσσικά, κινητικά και εικαστικά θα ανακαλύψουν τα δικαιώματα τους και πως ορίζονται αυτά μέσα στη δική τους πόλη την “Πόλη των Δικαιωμάτων τους” .

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει σε δύο (2) ομάδες από 25 παιδιά η κάθε μία και συγκεκριμένα :

  • 18.00- 19.00 για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, της Α’,  Β’ και Γ’ τάξης και
  • 19.00-20.00 για τα παιδιά της  Δ΄, Ε’ και ΣΤ’ τάξης. 

Λόγω των περιορισμένων θέσεων, όσοι ενδιαφέρεστε παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στο syllogos@syllogosgoneonhill.gr μέχρι τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2023. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.